Следвайте Гласове в ТелеграмПрокуратурата повдигна обвинение на задържания за оскверняването на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПрокуратурата повдигна обвинение на задържания за оскверняването на
Коментари Харесай

Обвиниха мъжа, поругал гроба на патриарх Неофит, грози го до 3 г. затвор

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Прокуратурата повдигна обвиняване на арестувания за оскверняването на гроба на патриарх Неофит. Той е измамен под отговорност за опозоряване гроб на мъртвец, за което законът планува до 3 години затвор, пробация или санкция до 10 000 лв..

Утре ще бъде импортирано искане той да бъде оставен за непрекъснато в ареста. Възложена е и експертиза за психологичното му положение, защото няма писмени доказателства в тази посока.

От прокуратурата оповестиха, че в случай че се откри, че мъжът е неуравновесен, ще бъде препоръчан за наложително лекуване.

Гробът на патриарха беше осквернен в 23.37 часа в понеделник. Счупени бяха кръста и мраморната рамка. Извършителят бе открит по записа на охранителните камери на църквата и хванат на втория ден от осъщественото закононарушение.

На брифинг на прокуратурата и полицията стана ясно, че мъжът е на 37 години, досега незнаен на полицията и води бездомнически метод на живот. Бил и арестуван в региона на НДК. Не се е съпротивлявал, само че и не е обяснил аргументите за стореното.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР